fbpx

Zelfverdediging

Zelfverdediging voor tieners in Vlissingen

Zelfverdedigingstrainingen

Leer zelfverdediging en ontwikkel meer zelfvertrouwen met deze serie trainingen bij Happy Fitness in Vlissingen.

Voel jij je regelmatig onveilig op school, het schoolplein, onderweg in het openbaar vervoer of op de fiets?

Wij leren je hoe je kan voorkomen dat je slachtoffer wordt van fysiek geweld.
Geweld komt meer en meer voor bij jongeren in de middelbare schoolleeftijd.
Ook de mate van het geweld wordt heftiger.
Dit is iets wat ons grote zorgen baart en heeft ons gemotiveerd om deze trainingen aan te bieden.
Wij willen jou leren hoe jij je mannetje (of vrouwtje) kan staan. 

Deze serie bestaat uit acht trainingen waarin we opbouwen van makkelijk naar moeilijkere technieken.

Inhoud van de zelfverdedigingstrainingen

De trainingen bestaan uit het verbeteren van je weerbaarheid, oftewel het voorkomen van geweld. Verder gaan we een serie technieken leren waarmee je jezelf kunt verdedigen. Ook zul je merken dat je zelfvertrouwen dankzij deze trainingen groeit en besteden we aandacht aan het onderwerp zelfbeheersing.
Verder is er veel ruimte voor vragen en worden de trainingen hier ook op aangepast. 

Weerbaarheid:

Voorkomen is beter dan genezen. Niet in een situatie komen waar je jezelf moet verdedigen is altijd de beste optie. Je houding, dus hoe je jezelf opstelt ten opzichte van andere, maakt het verschil of iemand je met rust laat of overgaat tot geweld.
Ben je iemand die snel naar zijn tenen kijkt, dan zul je sneller slachtoffer worden van pesterijen. Wij leren je hoe je deze houding kan verbeteren.
Probeer je zo onopvallend mogelijk te doen, juist dan val je op en wordt je makkelijk slachtoffer. Wij helpen je met het stoppen van jezelf weg te cijferen.
Ben je bang onderweg naar of van school, ook dit valt op. Mensen met verkeerde bedoelingen hebben hier een radar voor. Wij leren je dat je niet bang hoeft te zijn. 

Zelfverdediging:

Het doel is dus dat je jezelf niet hoeft te verdedigen. Maar mocht het toch zover komen, dan heb jij een serie makkelijk toepasbare technieken geleerd om jezelf in veiligheid te brengen. Zo leer je te blokken bij trap- en stoottechnieken. Naast het afweren, leer je ook hoe je iemand naar de grond kan krijgen. Iemand die op de grond ligt is immers een stuk minder gevaarlijk en dan heb jij de tijd om weg te gaan.
Ook leer je hoe je kan bevrijden als iemand je vastpakt. Deze technieken bestaan uit bevrijdingen op pakkingen aan de pols, kleding of bij de keel. Dit klinkt niet heel gezellig, vooral bij de keel pakken niet, maar juist deze aanval is makkelijk te weren. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe dat moet.
Een gevecht eindigt vaak op de grond. Dit is een positie waar je niet in terecht wil komen. Je kunt dan niet meer wegrennen. Het is dan zaak om je zo snel mogelijk uit deze positie te bevrijden.
Verder besteden we aandacht aan het afweren van meerdere tegenstanders. 

Zelfvertrouwen:

Als je zelfvertrouwen hebt, straal je dit uit. Dit feit alleen al maakt dat je minder snel slachtoffer zult worden. Zelfvertrouwen maakt je weerbaar en minder afhankelijk van de oordelen van anderen.
Naast de zelfverdedigingstrainingen werken wij samen met een coach die een serie van 6 sessies heeft samengesteld om je te helpen bij het verkrijgen van meer zelfvertrouwen. Deze coachsessies worden sterk aanbevolen om naast deze trainingen te doen. 

Zelfbeheersing:

Jezelf leren verdedigen is één ding, maar zorgen dat je zelf geen anderen beschadigd is minstens net zo belangrijk. Hoe jij omgaat met moeilijke situaties maakt het verschil wat voor reactie je terug kan verwachten. Simpel gezegd: als jij iemand op zijn neus stompt omdat hij je pen afpakt, moet je niet raar staan te kijken dat hij tikken terug wil geven.
Tijdens de trainingen leer je hoe je iemand op de grond krijgt zonder diegene daarbij te beschadigen. 

Voor wie:

De cursus zelfverdediging voor brugpiepers is zoals de naam al zegt voor jeugd die in de eerste klas zitten óf die volgend jaar naar de brugklas gaan.
Iets jongere of iets oudere kinderen mogen ook meedoen, we houden qua leeftijd ongeveer 10 t/m 14 jaar aan.

Door wie:

De trainingen worden gegeven door Andrea Verberkmoes.
Andrea heeft ruim 20 jaar ervaring met ju jitsu / zelfverdediging en is op 9 jarige leeftijd met deze sport begonnen, omdat ze toen regelmatig slachtoffer was van pesters.
Ze heeft al vele zelfverdedigingscursussen gegeven in het basisonderwijs en geeft op wekelijkse basis les in alle leeftijdscategoriën.
Verder is ze 3-voudig Nederlands Kampioene Newaza; dit is de Japanse benaming voor ‘het grondgevecht. Zij kan je dus als geen ander leren hoe je vanuit die grondpositie sterk terug kan komen. 

Wanneer starten de volgende trainingen?

September 2023
Exacte data volgen

Wat zijn de kosten voor deze zelfverdedigingscursus?

De kosten voor de totale cursus bedragen €97,-

Voor inschrijving, meer informatie en specifieke vragen kun je gebruik maken van ons contact formulier.