fbpx

Babbe

Babbe

Ik ben Babbe en samen met Andrea ben ik eigenaresse van deze Happy Fitness.
We zijn kleinschalig opgezet, persoonlijk ingesteld en altijd in voor gezelligheid.
We laten de mensen met groot enthousiasme sporten, we laten ze fanatiek bewegen en dat allemaal met een glimlach op hun én ons gezicht.

Het begin

Vier jaar geleden kwam ik hier binnenlopen en eigenlijk voelde ik mij direct thuis.
Ik werd persoonlijk welkom geheten door Andrea en kreeg een rondleiding van haar. Ze legde me helder uit wat ik kon verwachten van Happy Fitness als sportschool.
Ik begon met mijn schema’tje en ik ben er sindsdien niet meer weg te slaan.

Lesgeven

Al snel begon het te kriebelen; het lesgeven. En dan met name, een spinnigles.
Wat vond ik dat mooi, om zo’n les mee te doen. Ik voelde het ritme, de muziek nam me mee en daagde me uit tot een fysieke topprestatie. Elke les weer.

Dit resulteerde uiteindelijk in de vraag vanuit de sportschool of ik misschien een spinningles wilde geven. Niet veel later behaalde ik hiervoor een certificaat en een jaartje later was ik zelfs in het bezit van de opleiding van Fitvak, Fitnesstrainer A.
Deze opleiding heeft mij laten inzien dat lesgeven in de sport, als fitness- en groepslesinstructeur mij op het lijf geschreven is.

Ik was natuurlijk al begonnen met spinningles geven en dat is inmiddels uitgebreid met het geven van het intensieve Cardio Kickboksen, de krachttraining Happy Power en uiteraard neem ik een deel van de fitnessbegeleiding voor mijn rekening.

Samen sporten als individu

Tijdens mijn lessen, maar óók tijdens de fitnesstraining probeer ik zoveel mogelijk uit de individuele persoon te halen.
Elke persoon is anders en hij of zij zal ook verschillend reageren op de diverse technieken en (cardio) oefeningen. Dat maakt het de uitdaging om iedereen op de juiste, persoonlijke manier te motiveren. Om net tot (of een beetje over) hun grens te gaan. Een mens kan meer dan hij of zij denkt. En om dat uit mensen te halen, om te kijken wat er in zit; dat maakt dit vak heel interessant.

Braziliaans Ju Jitsu

Een andere hobby die is ontstaan is Braziliaans Ju-jitsu. Deze vechtsport biedt continu uitdaging, vraagt (heel vaak) het uiterste van je en zorgt dat je altijd meer wilt leren.
Dit leerproces biedt een wekelijkse en welkome afleiding. V
erstand op nul, gi aan en rollen maar. Vorig jaar promoveerde ik naar een volgende gradatie; Blue belt. Iets waar ik megatrots op ben.