fbpx

Het ijsbad bij Tibor.nl

We staan in onze badjas op het dakterras van het Sir Adam’s Hotel in Amsterdam.

Van mijn super leuke bedrijfje een echte business maken, dat is mijn doel.
Een krachtig product-eco-systeem , het verbeteren van de communicatie en een goed marketingplan dat is waar ik tijdens operatie Doorbraak (een business retreat) aan ga werken.

Van alle business coaches die ik had kunnen kiezen, kies ik voor diegene waar je in een ijsbad gaat. 

Van te voren krijgen we instructies: niet praten, de confrontatie met jezelf aangaan en focus op wat je voelt, denkt en doet.
En daar staan we dan, een groep ondernemers, in een kring starend naar een kinderbadje gevuld met ijs.
Straks stappen we om beurten naar voren en gaan we in het bad zitten.
Zodra je grote teen het water raakt wil je niet meer, dus dan komt het aan op doorzettingsvermogen.

Zodra je in het water zit gaat je ademhaling zijn eigen leven leiden, maar na een paar seconde pak je die weer terug en nog wat later zit je zelfs ontspannen in het bad. Dat is ons tenminste verteld, dus dat moeten we dan maar geloven.

De een na de ander stapt in het bad, gaat direct zitten en krijgt zijn ademhaling onder controle. En bij mij, bij mij slaat de twijfel toe: Kan ik dit wel? Ben ik straks de enige die dit niet kan? Ik durf niet meer! Ik ben de enige die dit niet durft! Ik ga in paniek raken. Ze gaan me uit dat bad moeten redden. Waarom kan iedereen dit zo goed? Ik kan dit niet!

Per persoon die het ijsbad trotseert groeit bij mij de twijfel en slaat de paniek toe. Waarom twijfel ik zo, waarom zou ik dit niet kunnen?
Ik weet dat het maar gedachten zijn en dat ik het uiteindelijk echt wel ga doen, maar mijn gedachtes voelen op dat moment als de waarheid.
Om de kwelling van deze gedachtes compleet te maken ga ik als een-na-laatste.

Ik stap in het bad, het is koud, heel koud. Mijn tenen doen direct zeer, mijn vingers ook. Mijn ademhaling versnelt en ik sluit mijn ogen. Even vergeet ik waar ik ben, vergeet ik dat al die mensen naar mij kijken en vergeet ik alle twijfels en gedachten.

Heel even ben ik puur en alleen met mezelf in absolute stilte. En dat moment is magisch. Mijn ademhaling herstelt en mijn lichaam ontspant. Ik stap lachend uit het bad. Wauw! Wat een ervaring.

Om welke ijsbad waar je nu niet in zit maak jij druk?
Dat is de les die ik meeneem uit deze ervaring.

En mijn business?
Ik heb al een super bedrijf, ik mag iedere dag doen wat ik leuk vind, ik geniet van ieder moment.

We hebben een plek gecreëerd waar je jezelf mag zijn, waar we je waarderen om wie je bent en we het fijn vinden dat je tijd vrij maakt om deel uit te maken van onze community

Een fit leven vol energie dat is onze missie, dat was het altijd al, maar nu hebben we het duidelijk op papier. We hebben ons product zo aangepast dat alles draait om fit te zijn en je vol energie te voelen zodat jij je leven kan leiden waar jij gelukkig van wordt.

“Meer energie krijg je niet door meer te doen.
Meer energie krijg je door betere keuzes te maken wat je met je energie doet”

– Andrea Verberkmoes –

One thought on “Het ijsbad bij Tibor.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.