fbpx

Corona kilo’s?

Corona kilo’s

Die ellendige kilo’s die er op mysterieuze wijze bij zijn gekomen tijdens de lockdown periode. Niemand weet hoe ze erbij zijn gekomen (of toch wel ;-)) , maar gelukkig weten wíj wel hoe ze er weer af kunnen. 

Bij Personal Training denk je voornamelijk aan trainen. Logisch, want dat woord zit in de titel. Bij PT word je flink aan het werk gezet, samen ga je grenzen opzoeken en verleggen. Dit alles met als doel fitter en gezonder te worden. Maar ook voeding speelt een grote rol bij personal training. 

De afgelopen weken zijn bijna alle PT sessies weer opgestart, de doelen zijn weer op scherp gesteld en iedereen komt onder meer met het doel: die Corona kilo’s moeten eraf. En ondanks dat afvallen heel simpel lijkt: als je minder eet dan dat je verbrandt, is op een gezonde manier gewicht verliezen toch een flinke uitdaging. 

Wat we veel zien gebeuren is dat klanten ongezonde producten gaan vervangen voor minder ongezonde producten en verwachten dat dit veel resultaat gaat opleveren. Helaas is dit zelden het geval. Voeding kun je onderverdelen in gezonde keuzes, minder gezonde keuzes en ongezonde keuzes. Ongezonde keuzes probeer je te vermijden, minder gezonde keuzes moet je beperken tot 2-3 producten per dag en verder enkel en alleen gezonde keuzes. Voeding is bedoeld om je te voeden, kies voor producten waar je lichaam energie uit kan halen, waar het sterker van wordt en wat nuttig is voor je lijf. Een appel is bijvoorbeeld heel nuttig, het voedt, er zitten vezels in voor een goede stoelgang en zit boordevol vitamines. Chips is totaal niet nuttig; is lekker, maar bevat verder vooral vet en zit boordevol toegevoegde stoffen waar je lijf niks aan heeft. Nu is dit een heel simpel voorbeeld, maar wij merken vaak dat klanten minder gezonde keuzes zelf indelen bij gezonde keuzes. 

Wil je hier zelf eens mee aan de slag gaan? Schrijf dan een hele dag op wat je eet en verdeel aan het einde van de dag alle afzonderlijke producten in 3 categorieën: gezond, minder gezond en ongezond. Lukt het jou om maximaal 3x een minder gezonde keuze te maken?

De volgende pagina’s zijn wellicht ook interessant voor u:

Lekker in je vel

Focus punt bij Pilates

Personal Training

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.